Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i
mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Flæskegryde med bambusskud:
500 g magert
flæskesmåkød
3 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
½ tsk stødt
koriander
reven skal af ½
usprøjtet citron
1 tsk frisk, hakket
ingefær (½ tsk tørret)
½ spsk gurkemeje
2 tsk mørkt farin
2 dl bouillon (evt.
terning)
½ porre
400 g bønnespirer
1 lille dåse
bambusskud (ca. 250 g)
1-2 spsk citronsaft
evt. salt
*
Sådan laves Flæskegryde
med bambusskud:
1. Skær kødet i
fingertykke strimler.
Varm olien op i en
stegegryde eller en pande med høj kant.
Svits kødet et par min.,
så det tager farve på alle sider. Tag det op.
2. Pil og hak løg og
hvidløg.
Kom begge dele i
gryden og lad det snurre med et par min.
Kom kødet ned til
det svitsede løg.
3. Befri
peberfrugten for frøstol og kerner og skær den i strimler.
Kom dem i gryden
sammen med koriander, citronskal, ingefær, gurkemeje og farin.
Spæd med bouillonen.
4. Lad retten snurre
under låg og ved svag varme en halv times tid.
5. Befri imens
porren for rodskiven og skyl den godt under rindende, koldt vand.
Skær den i fine
ringe.
6. Lad
bambusskuddene dryppe godt af og skær dem i 4-5 cm lange stave.
7. Kom porreskiver
og bambusskud i gryden og lad den koge 5 min.
Kom bønnespirerne i.
Hvis der bruges
bønnespirer fra dåse, skal de først dryppe af.
Lad dem netop varme
igennem, koger de, bliver de slatne.
Smag til med
citronsaft og evt. salt.
Server løse ris og
sojasauce til.
Syltede ingefær
eller Chutney, mango, klær.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med Gryderet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------