Tigerrejer steges med appelsinsaft, peberfrugter, sojasauce og
vineddike og serveres på et leje af glasnudler (cellofannudler).
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
175 g glasnudler
1 spsk vegetabilsk olie
1 fed hvidløg, presset
2 tsk revet, frisk ingefær
24 rå tigerrejer, pillede og rensede
1 rød peberfrugt, udkernet og tyndt skivet
1 grøn peberfrugt, udkernet og tyndt skivet
1 løg, hakket
2 spsk lys sojasauce
1 appelsin, saften af
2 tsk vineddike
1 knsp farin
1½ dl fiskebouillon
1 tsk Maizena
2 tsk koldt vand
appelsinskiver, til pynt
* Tilberedning
1. Kog nudlerne i en gryde med kogende vand i 1 minut.
Afdryppes godt, skylles under koldt vand og afdryppes igen.
2. Varm olien i en wok og svits hvidløg og ingefær i 30
sekunder.
3. Tilsæt rejer og lynsteg i 2 min.
Tages op med hulske og holdes varme.
4. Kom peberfrugter og løg i wokken og lynsteg i 2 min.
Rør sojasauce, appelsinsaft, eddike, farin og bouillon i.
Hæld rejerne tilbage i wokken og kog 8-10 min, til det er gennemkogt.
5. Rør Maizena og vand sammen og rør det i wokken.
Bring det i kog, tilsæt nudlerne og kog 1-2 min.
Pyntes med appelsinskiver og serveres.
Næringsindhold:
Kalorier 118. Sukker 4 g. Proteiner 7 g. Fedt 4 g.
Kulhydrater 15 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
VARIANT
Lime- eller citronsaft og skiver af disse frugter kan anvendes i stedet for
appelsinen.
Anvend 3-5½ tsk af saften af disse frugter.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.