Pilaf er oprindeligt en ret – eller tilbehør – der bliver tilberedt af langkornede hvide ris. Den har sin oprindelse i Tyrkiet, men spises mange andre steder i verden også. Mange steder laver man den også af bulgur i stedet for ris.
Nogle kalder retten for rispilaf – altså kun når den ikke er
lavet af bulgur – men det er sådan lidt dobbeltkonfekt. For navnet pilaf
stammer fra det tyrkiske pilav, som betyder ris. Så rispilaf er ris med ris på.
Denne opskrift er nem, men den tager selvfølgelig den tid,
det nu tager at få ris bløde og lækre.
Giver 4 til 6 portioner
# Ingredienser
2 spsk olie
200 g rå langkornede
hvide ris
40 g fint hakkede løg
2 friske poblano
eller anaheim chilier, ristede, pillede, uden kerner, hakkede
6 tynde forårsløg, i
tynde skiver
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids salt
1 knivspids knust
spidskommen
4¼ dl kyllinge- eller hønsebouillon
140 g strimlet mozzarella
ost
75 g groft hakket koriander eller bredbladet persille
Koriander eller bredbladet persille blade til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
190 °C.
Varm olien i en stor
stegepande over mellem varme indtil det er varmt.
Tilsæt ris.
Steg under omrøring
i 2 min eller indtil risene bliver uigennemsigtige.
2. Tilsæt løg; steg
under omrøring i 1 minut.
Rør chili, nye løg,
hvidløg, salt og spidskommen i; steg under omrøring i 20 sekunder.
3. Rør kyllingebouillon
i.
Bring det i kog over
høj varme. Skru varmen ned til lav.
Læg låg på og lad det simre i 15 min eller indtil risene næsten er møre.
4. Fjern panden fra
varmen.
Tilsæt 100 g ost og
hakket koriander eller bredbladet persille; vend det let for at blande det.
Hæld det over i en
smurt 1,5 liter bageform; strø de resterende 45 g ost over.
5. Bages, udækket, i
15 min eller indtil risene er møre og osten er smeltet.
Pynt hvis det ønskes.
Tips: Til
almindelige grønne ris, fortsættes opskriften fra dette trin som følger:
Kog risene i panden
2 til 4 min mere indtil de er møre.
Rør hakket koriander
eller bredbladet persille i lige før servering; undlad osten.
Trin 2: Rør chili,
løg og krydderier op i risblandingen.
Trin 3: Bland suppen
op i risblandingen.
Trin 4: Vend osten i
risblandingen.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------