Der er ris i denne grønsagsret, og den kan serveres som en
hovedret.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 rødløg
100 g gulerødder
1 gul peberfrugt
2 spsk solsikkeolie
50 g kogte, brune ris
175 g sukkerærter
175 g bønnespirer
4 spsk hoisinsauce
1 spsk klippet purløg
* Tilberedning
1. Rødløget skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
2. Gulerødderne skæres i tynde skiver.
3. Peberfrugten udkernes og skæres
4. Varm olien i en stor, forvarmet wok eller tykbundet
pande.
5. Tilsæt rødløg, gulerødder og peberfrugt og lynsteg i ca.
3 min.
6. Tilsæt de kogte, brune ris, sukkerærter og bønnespirer og
lynsteg i yderligere 2 min.
Rør kraftigt, så ingredienserne bliver godt blandede og
risene godt fordelt.
7. Rør hoisinsaucen i grønsagerne og bland det hele godt,
til det er gennemvarmt.
8. Fordel retten på 4 varme tallerkener og drys purløg over.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 120. Sukker 6 g. Proteiner 4 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 12 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Hoisinsauce er en mørkebrun sauce, fremstillet af
sojabønner, hvidløg, chili og forskellige krydderier, og den anvendes meget i
kinesisk madlavning. Den kan også anvendes som en dipsauce.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.