En lækker, krydret smag. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 15 min + 20 min hviletid.
Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 4
# Ingredienser
600 g (6) fileter af kyllingelår
2 spsk citronsaft
1 spsk jordnøddeolie
1½ tsk majsmel
1,2 dl hønsebouillon
2 spsk ekstra jordnøddeolie
2 tsk hele tørrede chili
1 lille løg, skåret i 8 både
150 g sukkerærter
5 cm hakket citrongræs (kun den hvide del)
2 fed knust hvidløg
425 g afdryppede babymajs (fra dåse)
0,6 dl frisk hakket basilikum
* Tilberedning
1. Fjern overflødigt fedt fra kyllingekødet og skær det i 3
cm terninger.
Hæld kyllingekød, saft og 1 spsk olie op i et fad (ikke
metal).
Stil det i køleskab i 20 min.
Tilsæt majsmel og bouillon og stil det til side.
2. Sæt wokken på varmen.
Tilsæt resten af olien og varm det op i 30 sekunder.
Tilsæt chilien og svits det i 20 sekunder.
Fjern chilien fra wokken og stil det til side.
Lynsteg kyllingekødet i mindre portioner ved høj varme,
indtil det er brunt.
Stil det til side på et fad og hold det varmt.
3. Varm wokken op igen.
Tilsæt løg og sukkerærter og lynsteg det i 2 min.
Tilsæt citrongræs og hvidløg og lynsteg det i 30 sekunder.
Tilsæt majs og majsmelsblandingen og omrør det, indtil det
koger og jævner.
4. Læg kyllingekødet i wokken igen og varm det op under
omrøring.
Tilsæt basilikum og chili før servering.
Prøv sammen med:
Forret: Krydret
bønne og rejesuppe
Dessert: Passionsfrugt-fromage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.