Mangler du en ny og spændende
frokost-ide? Denne ret kan være svaret. Alle, også børnene synes om denne lidt
utraditionelle ret.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
250 g pillede rejer
½ porre
1 fed hvidløg
1 æggehvide
2 spsk tamari-soyasauce
8 won-tondej til forårsruller (købes i asiatiske butikker)
1 spsk olie
SAUCE:
1 dl hønsebouillon
2 spsk soya
½ dl hakket porre
* Tilberedning
1. Lad rejerne dryppe af.
Skyl og hak porren.
Pil og hak hvidløget.
Pisk æggehviden let.
Bland rejer, porre og hvidløg.
Rør tamarisoya og æggehvide i. Bland godt.
2. Lav saucen i en lille gryde.
Bland bouillon, soya og porre.
Kog det ved jævn varme, til saucen er gennemvarm,
ca. 5 min. Stil til side.
3. Læg won-tondejen på et plant underlag.
Pensl kanterne med vand.
Læg rejeblandingen på midten af fire af stykkerne.
Læg de andre fire stykker ovenpå og tryk kanterne sammen.
4. Varm olien ved jævn varme i en wok eller på en pande.
Steg lommerne ca. 8 min, til de er gyldne.
Vend dem en gang undervejs.
5. Hold lommerne varme til alle er færdigstegte.
Anret på tallerkener og server saucen i små skåle.
Server straks.
Rejer i lommer:
Pr. portion: Energi: Kcal 165 = kj 693
Kulhydrat 11 g Protein 19 g Fedt 5 g (27%) Fibre 2 g
• Rejer er en god proteinkilde.
• Tamari-soya indeholder en del vigtige næringsstoffer.
Tips:
Tryk kanterne sammen på forårsrulledejen,
så der dannes en lomme. Det er vigtigt, at kanterne
er tæt lukkede, så de ikke åbner sig under stegningen.
Steg lommerne, så de bliver ensartet brune på begge sider.
Måske bliver det nødvendigt at tilsætte lidt mere olie undervejs.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.