Her får du lette forretter i flere spændende udgaver. Fx Rejeruller
med grønsager, med urter og salat, Krabberuller eller Wontons med rejer – de
bedste forretter
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 15 min. 6 personer.
# Ingredienser
½ spsk frisk ingefær
3 spsk jordnøddeolie
200 g rå ukogte rejer
salt
250 g bønnespirer
3 forårsløg (i
skiver)
75 g bambusskud
2 spsk soja
1 spsk majsstivelse
2 spsk vand
6 ark forårsrulledej
1 pisket æg
olie til stegning
* Tilberedning
Hak ingefær, og kom
det i en wok med jordnøddeolien.
Fjern den sorte
streng på rejerne, uden at tage halerne af.
Kom dem i wokken, og
krydr med salt.
Tilsæt bønnespirer,
skiveskåret forårsløg, bambusskud samt soja.
Steg under omrøring
1 min.
Bland majsstiveisen
med vandet, og hæld det i wokken.
Rør rundt et par
sekunder.
Tag wokken af
varmen, hæld indholdet i en skål, og lad det køle af.
Læg et
forårsrulleark i wokken, og læg 2 spsk fyld midtpå.
Fold det nederste
hjørne over blandingen to gange.
Fold sidehjørnerne
mod midten for at holde blandingen på plads.
Pensl det øverste
hjørne med pisket æg, og fold det over.
Gentag med de øvrige
ruller.
Varm olien op i
wokken.
Steg 3-4 ruller ad
gangen i 5 min, når den er varm.
Tag dem op, når de
begynder at blive brune.
Lad dem dryppe af på
lidt køkkenrulle.
Kan stå i en lun ovn
op til 30 min.
Rejeruller med grønsager
Udelad bambusskud til fordel for en blanding af
gulerodsstrimler
og skiveskårne shiitakesvampe.
Rejeruller med urter og salat
Tilsæt en smule koriander eller finthakket mynte til fyldet,
og
servér på en bund af salat med et par mynteblade.
Krabberuller
Anvend krabbekød (dåse eller frost) i stedet for rejer.
Anvend det hvide kød, da det har mest smag.
Wontons med rejer
Tilbered rullerne med kinesisk wontondej, der kan købes i
asiatiske butikker, og følg opskriften ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------