Dette er en farverig og delikat suppe. Er det ikke årstid
for spinat, kan brøndkarse eller salat anvendes.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 3½ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 blok tofu
125 g spinatblade uden stilke
7 dl kinesisk bouillon (se dette)
eller vand
1 spsk lys sojasauce
salt og peber
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres tofuen i små stykker, ca. 5 mm
tykke.
2. Skyl spinaten grundigt under rindende koldt vand. Den
afdryppes.
3. Skær spinatbladene i små stykker eller strimler.
Kassér misfarvede blade og seje stilke.
(Anvend om muligt helt spæde blade, som endnu ikke har
udviklet seje bladribber.
Ellers er det vigtigt at skære alle ribber og stilke væk til
denne suppe.)
Sæt spinaten til side.
4. I en forvarmet wok eller stor pande bringes bouillon
eller vand i kog for kraftig varme.
5. Tilsæt tofu og lys sojasauce, bringes tilbage i kog og
simrer 2 min for jævn varme.
6. Tilsæt spinat og lad det simre yderligere 1 minut under
omrøring.
Skum overfladen, så suppen er klar, og smag den til.
Hæld suppen i en varm terrin eller i suppeskåle og server
den med spisepinde til de faste ingredienser og en bred, flad ske til suppen.
Næringsindhold:
Kalorier 33. Sukker 1g. Proteiner 4 g. Fedt 2 g. Kulhydrater
1 g. Mættede fedtsyrer 0,2 g.
Kokkens tip
Suppe er en integreret del af et kinesisk måltid; den
serveres som regel i en stor terrin midt på bordet og bliver spist i løbet af
måltidet. Den fungerer som en forfriskning mellem de forskellige retter og som
en drik til måltidet.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.