De sprøde kyllingevinger bliver bedst, hvis du laver dem i en wok sammen med krydrede grønsager.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
8 kyllingevinger
1 kg bladbede
2 fed hvidløg
200 g bønnespirer
50 g valnøddekerner
2 cm frisk ingefær
salt
cayennepeber
2 dl jordnøddeolie
1 dl hønsebouillon
saften af en appelsin
½ bundt persille
* Tilberedning
1. Rens bladbedebladene og skyl dem godt, afdryp og skær i
strimler.
Pil og hak hvidløgene.
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.
Hak valnødderne. Skræl ingefæren og hak den fint.
Skyl og tør kyllingevingerne og krydr dem med salt og cayennepeber.
2. Opvarm olien i en wok og steg kyllingevingerne ved jævn
varme
i olien 10 min, til de er gyldne og sprøde.
Vend dem en gang.
Tag kyllingevingerne op og hold dem varme.
Hæld al olien ud på nær 1 spsk.
3. Skru op for varmen og steg bladbede, hvidløg,
bønnespirer, nødder og
ingefær under omrøring i den resterende olie til bladbeden
er mør.
Hæld hønsebouillon og appelsinsaft på, bland godt og giv det
et opkog.
Smag til med salt og cayennepeber.
4. Læg kyllingevingerne oven på grønsagerne.
Hak persillen og drys den over retten. Server med ris.
Tips:
Kyllingevinger kan købes både friske og frosne.
De skal være optøede inden tilberedningen og
helt gennemstegte ved serveringen.
Jordnøddeolie tåler høj temperatur og ryger ikke så let.
Derfor egner den sig fint til wok-retter, som ofte kræver
høje temperaturer.
Sprøde kyllingevinger:
Pr. portion: Energi: Kcal 383 = kj 1608
Kulhydrat 9 g Protein 26 g Fedt 27 g (63%) Fibre 4 g
• Frisk ingefær indeholder vitaminer og mineraler.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.