En let, forfriskende suppe med svampe, agurk og små stykker
risnudler, krydret med sojasauce og en smule hvidløg.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
125 g store svampe
½ agurk
2 forårsløg
1 fed hvidløg
2 spsk vegetabilsk olie
25 g kinesiske risnudler
¾ tsk salt
1 spsk sojasauce
* Tilberedning
1. Skyl svampene og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem
i tynde skiver.
Fjern ikke svøbet, da dette giver mere smag.
2. Flæk agurken og skrab forsigtigt kernerne ud med en
teske.
Skær den i tynde skiver.
3. Hak forårsløgene fint og skær hvidløg i tynde skiver.
4 Varm olien i en stor gryde eller wok.
5. Tilsæt forårsløg og hvidløg og svits dem i 30 sekunder.
Tilsæt svampe og svits yderligere 2-3 min under omrøring.
6. Rør 6 dl vand i. Bræk nudlerne i små stykker og kom dem i
suppen.
Bring den i kog under jævnlig omrøring.
7. Tilsæt agurkeskiver, salt og sojasauce og lad suppen
simre 2-3 min.
8. Hæld nudelsuppen i 4 store, varme suppeskåle, og fordel
nudler og svampe ligeligt i dem.
Næringsindhold:
Kalorier 84. Sukker 1 g. Proteiner 1 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Agurkeskiverne ser pænere ud, hvis man skraber kernerne ud,
det fjerner en eventuel bitter smag, men du kan også lade dem være.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.