Tofu er perfekt til marinering, da den optager smagsstoffer
fra andre ingredienser.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
350 g tofu
2 fed hvidløg, pressede
4 spsk sojasauce
1 spsk sød chilisauce
6 spsk solsikkeolie
1 løg, skivet
1 grøn peberfrugt, udkernet og skåret i tern
1 spsk sesamolie.
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres tofuen i mindre stykker.
Læg dem i et fladt fad (ikke metal).
2. Rør hvidløg, sojasauce og chilisauce sammen og hæld det
over tofuen.
Vend tofuen i marinaden og lad den trække i ca. 20 min.
3. Imens varmes olien i en stor, forvarmet wok.
4. Tilsæt løg og lynsteg for kraftig varme, til det er brunt
og sprødt.
Tages op med en hulske og afdryppes på køkkenrulle.
5. Kom tofu i den varme olie og lynsteg i ca. 5 min.
6. Tag tofuen op og hæld olien bortset fra 2 spsk fra
wokken.
Tilsæt peberfrugt og lynsteg i 2-3 min, eller til den er
blød.
7. Hæld tofu og løg tilbage i wokken og varm det igennem.
Rør af og til.
8. Stænk sesamolie over. Fordeles på tallerkener og
serveres.
Næringsindhold:
Kalorier 267. Sukker 2 g. Proteiner 9 g. Fedt 23 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Har du meget travlt, kan du købe marineret tofu i
supermarkedet.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.