Agurkestykker og røget tofu, lynstegt sammen med stråsvampe, sukkerærter og majs i en gul bønnesauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 stor agurk
1 tsk salt
225 g røget tofu
2 spsk vegetabilsk olie
60 g sukkerærter
125 g babymajs
1 stilk bladselleri, i skiver på skrå
1 dåse a 425 g stråsvampe, afdryppede
2 forårsløg, strimlede
1 cm frisk ingefær, hakket
1 spsk gul bønnesauce
1 spsk lys sojasauce
1 spsk tør sherry
* Tilberedning
1 Agurken flækkes, og kernerne skrabes ud med en teske.
2. Skær agurken i tern, læg dem i et dørslag og drys salt
over dem.
Lad dem trække i 10 min.
Skylles grundigt under koldt vand for at fjerne saltet og
afdryppes på køkkenrulle.
3. Skær tofuen i tern.
4. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande, til den
er næsten rygende.
5. Tilsæt tofu, sukkerærter, babymajs og selleri. Rør til
tofuen er let brunet.
6. Tilsæt stråsvampe, forårsløg og ingefær og lynsteg
yderligere 1 min.
7. Rør agurk, bønnesauce, sojasauce, sherry og 2 spsk vand i
wokken.
Svits yderligere 1 min under omrøring, til alle grønsagerne
er dækket af saucen.
Server retten med løse ris med lidt ærter i.
Næringsindhold:
Kalorier 130. Sukker 2 g. Proteiner 9 g. Fedt 9 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Stråsvampe kan købes på dåse i kinesiske butikker og i visse
supermarkeder.
Kan de ikke fås, anvendes 250 g små champignoner.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.