Hurtigt, farvestrålende og sprødt: grønsager, stegte i wok,
er bare lækre - de er desuden sunde. Grønsager er gode C-vitaminkilder og
indeholder mange kostfibre.
• Server med naturris hvis du vil øge fiberindholdet.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 løg
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2 gulerødder
1 lille rød peberfrugt
1 selleristilk
2 ½ dl haricot verts eller sukkerærter
5 dl bønnespirer
1 spsk olie
2 spsk lys soyasauce
2 spsk risvin eller tør sherry
1 spsk Maizena
2½ dl grønsagsbouillon
* Tilberedning
1. Pil løgene og skær hvert løg i 12 både.
Pil og pres hvidløgsfeddene.
Skræl og hak eller riv ingefæren.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver på skrå.
Rens peberfrugten og skær den i tynde strimler.
Skær selleristilken i tynde skrå skiver.
Gør bønner eller sukkerærter i stand.
Lad bønnespirerne dryppe af i en si.
2. Opvarm olien i en wok ved god varme.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg under omrøring
1 min eller til løgene er møre og klare.
Tilsæt gulerødder, peberfrugt og selleri og steg under
stadig
omrøring ca. 2 min.
Tilsæt bønner eller ærter og steg 1 min. Rør rundt hele
tiden.
Tilsæt bønnespirerne og steg yderligere ca. 1 min.
3. Hæld soya og risvin eller sherry i en skål.
Rør maizenaen ud i væsken.
Hæld blandingen i wokken sammen med bouillonen og
bring det i kog under stadig omrøring.
Lad saucen koge til den er Jævn.
4. Server sammen med kogte naturris som er smagt til med
lidt
citronsaft og smeltet fedtstof
Vegetarisk wokpande:
Pr. portion: Energi: Kcal 104 = kj 437
Kulhydrat 13 g Protein 4 g Fedt 4 g (35%) Fibre 5 g
Tips:
Skær løgene i 12 både. Løgene deler sig under wokningen.
De er færdige, når de er bløde og blanke.
I stedet for en wok kan du anvende en stor stegepande
med høje sider.
Anvend træredskaber når du rører rundt i wok eller pande.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..