Apple pie opskrift med bund og låg og creme. Amerikansk æbletærte med kanel. Den bedste æblepie opskrift med udførlige instrukser. God opskrift!
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Bagetid: ca 50 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 pakke frossen
butterdej
Fyld:
1 æg
1½ spsk sukker
1½ spsk maizenamel
2½ dl fløde (13%)
½ stang vanilje
500 g syrlige æbler
60 g sukker (¾ dl)
1 æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Optø
butterdejspladerne og rul 2/3 af portionen tyndere ud.
Læg dem lidt taglagt
på hinanden, så det bliver til en stor plade.
Læg den i en pieform
eller en almindelig rund, ovnfast form.
Forbag tærtebunden i
10 min ved 200-225 °C.
2. Pisk æg og sukker
sammen til cremen og rør maizenamel i.
Bring fløden i kog
med den flækkede vanilje.
Hæld den koghede
fløde i æggemassen mens der piskes.
Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet under
piskning,
cremen må ikke
koge, så skiller den.
Tag gryden fra
varmen og lad cremen svale.
3. Skær de skrællede
æbler i tynde både.
Fordel cremen på den
forbagte piebund.
Læg æblebådene herpå
og drys sukker over.
4. Rul resten af
dejen ud og læg den over som låg.
Skær eller rids et
hul i midten, så dampen kan slippe ud under bagningen.
5. Pensl låget med
æg og bag pien i en halv time ved 200 °C.
Serveres lun eller
kold til dessert eller kaffe.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------