En pie har altid »låg«
på til forskel fra en tærte, der kun består af en bund med fyld. Pie'en er en
mættende dessert, især velegnet til hverdagsbordet.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time. Bagetid: 25 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
750 g æbler
sukker efter smag
4-5 skiver tørt
franskbrød
2-3 spsk sherry
2½ dl kaffefløde:
½ tsk st. ingefær
1 spsk maizenamel
2 æg
2 æggeblommer
25 g mandler
* Fremgangsmåde
1. Rist brødet helt
tørt, fx i ovnen.
2. Skræl æblerne,
fjern kernehuset.
Skær frugten i
småstykker, der koges til mos i ½ dl vand og smages til med sukker.
Lad det køle.
3. Bræk eller skær
brødet i småstykker, der overhældes med sherry.
4. Smør et ovnfast
fad.
Læg brødet i bunden
med æblemosen over.
5. Bring fløden i
kog.
Rør ingefær og
maizenamel ud i lidt vand.
Hæld det i fløden.
Tag gryden fra
varmen.
Pisk de hele æg og
æggeblommer sammen i en skål.
Hæld den varme fløde i, i en tynd stråle, mens der piskes.
6. Hæld cremen over
æblemosen og stil pie'en i en varm ovn ved 200 °C i 25 min.
7. Pie'en serveres
lun, evt. med koldt flødeskum til, men det er ikke nødvendigt.