En pie-elskers drøm! Denne
kaloriefattige variant er både frisk og saftig i smagen. Og så har den et
ekstra sprødt låg. Bedst 24 timer i døgnet
• Kvark og mælk i piedejen hjælper med
at holde kalorietallet nede.
• Der er mange fibre i æbler.
Forberedelse 20 min + køligt hvil. Tilberedning
40 min. 8-10 stykker
# Ingredienser
4 dl hvedemel
2 spsk sukker
12 tsk stødt kanel
50 g smør eller margarine
¾ dl kvark
½ dl letmælk
1 æg
FYLD:
6 madæbler
1 dl sukker
1 dl koncentreret æblejuice
12 tsk stødt kanel (cinnamon)
3 spsk flormelis
* Tilberedning
1. Bland mel, sukker og stødt kanel i
foodprocessoren.
Skær fedtstoffet i tern og findel i
melblandingen til en
grynet masse.
Tilsæt kvark, mælk og æg. Kør det sammen til en dej.
Tilsæt mere mel, hvis dejen er for
blød.
2. Del dejen i to lige store stykker,
og stil dem tildækket
i køleskabet ca. 30 min.
3. Skyl, og udkern æblerne. Skær dem i
både.
Læg dem i en gryde. Hæld sukker og
æblejuice ved.
Lad dem koge møre på svag varme under
omrøring.
Se Tips.
Sæt ovnen på 200 °C
4. Tag dejen ud.
Rul den ene del ud til en rund plade,
som passer til formen.
Beklæd formen med dejen, og forbag 10
min.
Rul den anden del ud til en firkant,
og skær den i strimler.
5. Hæld æblemosen i formen, og drys
med kanel.
Læg dejstrimlerne som et gitter over
æblemosen.
Bag pien i midten af ovnen 30-40 min.
Drys flormelis over lige inden
serveringen.
Æblepie med gitter:
Pr. portion: Kalorier 242 = Kilojoule
1012
Kulhydrat 51 g Protein 5 g Fedt 1 g (4%) Fibre 3 g
Tips
Det går hurtigt at lave æblemos selv.
Skyl og udkern æblerne, men skræl dem
ikke.
Kog dem med sukker og væske under
omrøring
på svag varme, til de koger ud.
(Passér dem evt derefter gennem en si.)
Bland gerne sorter som Gråsten og Cox
Orange.
Æblemosen kan fryses. Holdbarheden er
ca. et år.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.