Dessert. Arbejdstid: 10 min. Bagetid: 35-40 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Æblestreussel
1 kg syrlige æbler
1 usprøjtet citron
1½ spsk rosiner
3 spsk sukker
1 tsk kanel
Streussel:
75 g sukker (knap 1 dl)
115 g hvedemel (knap 2 dl)
150 g smør + lidt smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Æblestreussel
1. Riv skallen af citronen fint. Sæt ovnen på 180 °C.
2. Skræl æblerne, skær dem i ikke for tynde både og bland
dem med den revne citronskal, rosiner, sukker og kanel.
3. Anbring æbleblandingen i en lille pyramide på et smurt,
ovnfast (rundt) fad.
En almindelig tærteform kan bruges.
Streussel:
4. Bland hvedemel og sukker, hak smørret ud heri og smuldr
det hurtigt grynet med fingrene.
Det gør ikke noget, at der er klumper i.
Det letter processen, at ingredienserne er kolde.
5. Fordel streusselen jævnt over æblerne og bag 35-40 min.
på nederste rille.
Server lun eller kold.
Tips: Creme
Chantilly, flødeskum, Råcreme eller Mandelcreme kan serveres til.
Æblerne kan også portionsanrettes på små ovnfaste fade.
Så kan bagetiden forkortes med 7-8 min.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
INFO: I bagning og konditorfremstilling er streusel en tysk smuldrende
topping af mel, smør og sukker, der bages oven på boller, brød, tærter og
kager. Nogle moderne opskrifter tilsætter krydderier og hakkede nødder.
Blandingen kan også være lagdelt eller båndet i midten af en kage.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------