De søde sager, som er med i denne opskrift, er nemme og
hurtige at tilberede. Så der er ingen undskyldning for ikke at afslutte
måltidet på en festlig måde.
Tilberedningstid: 40 min. Til en ½ bageplade
Indhold:
Grundopskrift
Æblefyld
Blommefyld
Abrikosfyld
Kirsebærfyld
Grundopskrift
#
1½ dl piskefløde
3 æg
300 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk bagepulver
* Tilberedning
Pisk fløden stiv.
Pisk æggene let sammen og pisk massen i flødeskummet i små
portioner ad gangen.
Bland mel, sukker og bagepulver og bland det forsigtigt i
fløde-æggeskummet.
Beklæd halvdelen af en bageplade med alufolie eller
bagepapir.
Pensl evt. med lidt smør og fordel dejen i et jævnt lag.
Bag dejen i en 180 °C varm ovn i 15 min.
Vælg fyld:
Æblefyld
#
125 g smør
75 g sukker
100 g mandelflager
4 syrlige æbler
4 spsk rasp
1 spsk kanel
1 spsk reven citronskal
6 cl rom
*
Smelt imens smør og sukker og rist mandelflagerne deri.
Skræl æblerne, skær dem i halve og tag kernehuset ud.
Skær de halve æbler i skiver.
Tag den forbagte kage ud af ovnen efter endt bagetid, drys
med rasp og fordel æblerne over.
Hæld mandelflagerne samt smør og sukker over.
Drys med kanel og reven citronskal og stænk med rom.
Bag æblekagen færdig i den 180 °C varme ovn i 10 min. og
server den varm.
Blommefyld
#
100 g blommer
200 g sukker
1½ dl cremefraiche
2 æg
1 spsk vaniljesukker
4 cl slivovitz
1 spsk reven citronskal
100 g mandelflager
*
Tilbered en dej som beskrevet i grundopskriften og forbag
den.
Udsten blommerne og fordel dem på den forbagte dej.
Pisk sukker, cremefraiche, æg, vaniljesukker og slivovitz
sammen og fordel det over sveskerne.
Drys med den revne citronskal og mandelflagerne og bag kagen
færdig ved 180 °C i 10-15 min.
Abrikosfyld
#
300 g abrikoser
2 dl yoghurt
2 æg
2 spsk Maizena
1 spsk vaniljesukker
75 g sukker
1 spsk reven citronskal
50 g pistacier
50 g pinjekerner
*
Tilbered en dej som beskrevet i grundopskriften og forbag
den.
Flæk abrikoserne og udsten dem. Fordel dem på den forbagte
bund.
Pisk yoghurt, æg, Maizena, vaniljesukker, sukker samt reven
citronskal sammen og fordel det over abrikoserne.
Drys med pistacier og pinjekerner og bag kagen færdig i den
180 °C varme ovn i 10-15 min.
Kirsebærfyld
#
300 g kirsebær
1½ dl kvark
¾ dl fløde
2 æg
1 spsk vaniljesukker
75 g sukker
1 spsk reven citronskal
4 cl kirsebærbrændevin
*
Tilbered en dej som beskrevet i grundopskriften og forbag
den.
Udsten kirsebærrene og fordel dem på den forbagte bund.
Rør kvark, fløde, æg, vaniljesukker, sukker samt den revne
citronskal og kirsebærbrændevinen sammen.
Fordel massen over kirsebærrene og bag kagen færdig i den
180 °C varme ovn i 10-15min.
Til toppen
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.