Server baklava-ruller til en kop stærk kaffe. Eventuelt som
en bid sødt til kaffen efter middagen i stedet for dessert. Baklava er meget
sødt bagværk, der er udbredt i mange mellemøstlige nationer og lande på Balkan.
Arbejdstid: ca. 1 time. Afkøles, dej: ca. 2 timer. Bagetid:
ca. 20 min. Svær at lave. Høj pris. Mængde: 20 stykker
# Ingredienser til Baklava-ruller:
fillo:
hvedemel (ca. )
1½ spsk
olie
½ tsk salt
Fyld:
valnøddekerner
smør
sukker ()
1 tsk kanel
½ tsk stødt nellike
reven skal af 1/2 usprøjtet citron
Pensling: smør
Sirup:
honning ()
sukker ()
1 spsk citronsaft
* Sådan laves Baklava-ruller:
1. Bland hvedemel og salt og tilsæt olivenolien.
Tilsæt dernæst ca. vand lidt efter lidt. Ælt, til dejen er
smidig og elastisk.
2. Del dejen i 8 lige store kugler.
Lad dem hvile et køligt sted ca. 1 time.
3. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord.
Rul og træk med hænderne, til dejen er så tyndt udrullet som
muligt.
Dejpladerne skal svare til størrelsen af bradepanden.
4. Læg dejpladerne oven på hinanden med fedtskyende papir
imellem.
Læg et fugtigt klæde over og lad dem hvile ca. 1 time.
Sæt ovnen på 225 °C.
Fyld:
5. Rør smør og sukker sammen.
Tilsæt de hakkede valnøddekerner, kanel, stødt nellike og
citronskal.
6. Smelt smørret til pensling.
7. Læg fillopladerne oven på hinanden to og to.
Pensl med smeltet smør imellem lagene.
8. Pensl de 4 dobbelte dejplader med det sidste smør og
fordel valnøddefyldet i en stribe ned langs midten af hver plade.
Rul dem sammen om fyldet.
9. Bag baklava-rullerne midt i ovnen i ca. 20 minutter, til
de er let gyldne.
Sirup:
10. Lad honning, sukker, vand og citronsaft koge
sammen til en tyk lage.
Lad den køle lidt af.
11. Tag baklava-rullerne ud af ovnen og pensl dem med
sukkerlagen, mens de stadig er varme.
12. Skær hver rulle i 5 stykker med en skarp kniv.
Lad dem køle af på en bagerist.
Tips: Dybfrosne filloplader fås i nogle supermarkeder.
fillo kan evt. erstattes af butterdej, men så skal der kun pensles med halvt så
meget smør.
I stedet for valnødder kan man bruge mandler eller
pistacienøddekerner.
Holdbarhed: ca. 1 uge.
Se flere
opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------