En klassisk amerikansk pie med smag af
marshmallows! Her bagt med nogle få ændringer, som gør fedtindholdet mindre.
Uimodståelig god.
Brug letmælks-yoghurt i cremen, i
stedet for cremefraiche og du sparer på fedtstoffet.
Forberedelse 40 min + afkøling. Tilberedning
20 min. Ca. 10 stk.
# Ingredienser
175 g frosne butterdejsplader
reven skal af ½ appelsin
FYLD OG TOPPING:
6 spsk fløde 13%
200 g marshmallows (vanilje)
225 g mørk blokchokolade
4½ dl piskefløde
1½ dl letmælksyoghurt
kakao til garnering
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Optø butterdejen og
rul den ud på et melet bord til ca. 3
mm's tykkelse.
2. Rul appelsinskallen ind i
butterdejen (se Tips).
Beklæd en form 23 cm i diameter med løs bund,
med butterdejen.
3. Prik huller i dejen med en gaffel.
Læg bagepapir over dejen og tyng den
ned med
tørrede bønner el. lign.
Stil formen i ovnen og bag i 10 min.
Fjern bønner og bagepapir.
Bag yderligere 10 min, til dejen er
gylden.
Lad svale af.
4. Hæld fløde og marshmallows i en
gryde.
Varm forsigtigt ved svag varme under
omrøring,
til marshmallows er smeltet.
Hak chokoladen groft og læg den i
blandingen.
Rør rundt til chokoladen er smeltet.
Lad det køle af.
5. Pisk 2/3 af fløden stiv og
vend skummet i chokoladeblandingen.
Hæld massen i den forbagte tærtebund.
Afkøl i 2 timer.
Pisk resten af fløden til skum og vend
yoghurten i.
Fordel blandingen over pien (se Tips).
Pudr med kakao.
FRYSNING
Pak formen med fyldet i plastfolie og
frys op til 2 mdr.
Lad den tø op og dæk med toppingen.
Mississippi Mud pie:
Energi pr. stk: Kcal 433 = kJ 1818
Kulhydrat 39 g Protein 4 g Fedt 29 g
(60%) Fibre 1 g
Tips
Det smager godt med appelsinskal i
butterdejen.
Det er også godt med fint hakkede
nødder og ingefær i dejen.
Anvend en smal paletkniv til at smøre
cremen over pien.
Ved særlige lejligheder kan du anvende en sprøjtepose
med stjerneformet tylle og
pynte kagen med fx små rosetter.
INFO: En marshmallows også kaldt skumfidus er et stykke
slik, der – i sin moderne form – typisk består af sukker, majssirup, pisket
æggehvide, vand, gelatine, dextrose og smagsstoffer. Skumfidusen adskiller sig
fra andet slik ved sin skum-agtige konsistens. I den traditionelle opskrift
anvendtes ekstrakt fra lægestokrose i stedet for gelatine.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.