Solbær giver en
dejlig smag i sødt bagværk. Her er toscadejen en fin kontrast. Denne
gode dessert hitter altid! Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1¼ time,
heraf 30 min til hvile og 20-25 min i
ovnen. 10 stk.
# Ingredienser
2½ dl hvedemel
2 spsk sukker
100 g smør eller
margarine
1 æggeblomme
FYLD:
5 dl solbær
100 g hasselnødder
35 g mandelflager
75 g smør eller
margarine
¾ dl sukker
1 spsk hvedemel
1 spsk mælk
* Fremgangsmåde
1. Arbejd
ingredienserne til dejen sammen i foodprocessoren eller i en skål.
Lad dejen hvile
køligt 30 min.
2. Tryk dejen ud i
en form, gerne en springform på 22 cm i diameter.
Tryk en strimmel
alufolie fast om kanten.
3. Bag tærtebunden
nederst i en 200 °C varm ovn i 10-15 min.
4. Fjern folien og
lad bunden køle af.
5. Fyld den med
rensede solbær.
6. Hak nødderne
groft.
Bland dem med de
øvrige ingredienser i en gryde.
Smelt blandingen
sammen ved svag varme.
Den må ikke koge,
for så krystalliserer glasuren.
7. Fordel glasuren
over bærrene.
8. Bag tærten ved 225
°C i 10 min.
9. Tag kanten af
formen og server tærten lun med flødeis til.
Tips: Samme dessert kan laves med stikkelsbær i
stedet for solbær.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
INFO: Tosca er en opera i tre akter af Giacomo Puccini
komponeret 1900. Handlingen foregår i Rom omkring 1800. librettoen er af Luigi
Illica og Giuseppe Giacosa, og baserer sig på Victorien Sardous drama i fem
akter La Tosca. Puccini så dette stykke på fransk med Sarah Bernhardt i
hovedrollen i Milano i 1889.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------