En lækker
chokoladekage, som ikke er til at stå for, det være sig synsmæssigt som
smagsmæssigt! Denne gode dessert hitter altid! Det smager saftsuseme
godt.
Tid: 1 time, heraf
15-20 min i ovnen + 1 time til afkøling. 12 stk.
# Ingredienser
150 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel
TRØFFEL 1:
½ dl piskefløde
½ spsk smør
125 g mørk
blokchokolade
1-2 spsk rom
TRØFFEL 2:
½ dl piskefløde
½ spsk smør
125 g lys
blokchokolade
1-2 spsk likør, fx
Cointreau
sølvkugler
* Fremgangsmåde
1. Sæt ovnen på 175
°C.
Smelt smørret i en
gryde. Tag den af varmen.
2. Rør sukker, kakao
og vaniljesukker i.
Rør derefter æggene
i, et ad gangen og til sidst melet.
3. Hæld dejen i en
smurt, raspdrysset springform, ca 24 cm i diameter.
4. Bag kagen nederst
i ovnen i 15-20 min.
Det er meget vigtigt
at bunden ikke bages for hårdt.
Kagen skal være blød
i midten.
5. Lad kagen køle af
under pres, i 1 time.
6. Bring fløde og
fedtstof, til de to slags trøfler i kog, i hver sin gryde.
Bræk chokoladen i
tern og lad den smelte i hver sin varme fløde/fedtstofmasse.
Smag til med rom i
den ene blanding og likør i den anden.
7. Pisk kraftigt til
trøflen er blevet cremet.
8. Sprøjt trøflen i
striber på kagen, hver anden mørk og hver anden lys.
Sprøjt også små
toppe rundt i kanten og pynt med sølvkugler.
9. Lad kagen stå
koldt til den skal serveres.
Tips: Du kan bruge forskellige slags spiritus efter
smag og behag.
Prøv med cognac,
bananlikør, kakaolikør osv.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------