En herlig og tæt
chokoladekage som er den perfekte dessert. Server den gerne med frisk eller
henkogt frugt. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1 time, heraf
10 min i ovnen. 8 stk.
# Ingredienser
BUND:
3 æg
2 dl sukker
150 g smør eller
margarine
150 g mørk blokchokolade
2½ dl hvedemel
PYNT:
100 g mørk
blokchokolade
25 g palmin
75-100 g lys eller
hvid chokolade
* Fremgangsmåde
1. Pisk æg og sukker
luftigt og skummende.
2. Kom fedtstof,
chokolade og mel op i en gryde.
Smelt det hele under
omrøring.
Pisk det varmt i
æggemassen.
3. Hæld dejen i en
velsmurt, raspdrysset springform på 24 cm i diameter.
4. Bag kagen på en
rist nederst i en 250 °C varm ovn i 10 min.
5. Lad kagen køle af
i formen.
Den er meget blød i
konsistensen, når du tager den ud af ovnen,
men den stivner når
den køler af.
6. Pynt: Smelt
chokoladen med palmin i vandbad eller i mikroovnen.
7. Fordel chokoladen
over kagen inden den er kølet af.
8. Smelt den lyse
eller hvide chokolade i vandbad eller mikroovn.
9. Kom chokoladen i
et kræmmerhus af papir.
Sprøjt tynde buer på
kagen.
Træk linier med en
kniv fra midten af kagen og udad så der dannes et spindelvævsmønster.
10. Lad kagen køle
af.
Server den i smalle
stykker med frugt, is eller flødeskum til.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------