Dessert Lagkage. Arbejdstid: ca 40 min. Bagetid: 5 min. Afkølingstid: mindst ½ time. Middelsvær at lave.
Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Østrigsk lagkage:
Dej:
3 æg
150 g sukker (1,7
dl)
60 g hvedemel (1 dl)
60 g kartoffelmel (ca
1 dl)
1 tsk bagepulver
Creme:
225 g ren bitter
chokolade
225 g smør
150 g flormelis (3
dl)
4 æggeblommer
2-3 tsk kakaopulver
1 tsk vaniljesukker
Karamelglasur:
125 g sukker (1½ dl)
¾ dl vand
3 lagkageforme
*
Sådan laves Østrigsk
lagkage:
Lagkagebunde:
1. Pisk
æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret.
Sigt hvedemel,
kartoffelmel og bagepulver sammen og rør det i æggemassen.
2. Pisk æggehviderne
stive og rør dem i dejen.
Hæld dejen i 3
smurte lagkageforme og bag dem 5 min. ved 225°C.
Creme:
3. Bræk chokoladen i
små stykker og smelt dem over vandbad.
4. Rør smør og
sukker sammen og pisk, helst med elpisker, æggeblommerne i en ad gangen.
5. Tilsæt under
omrøring kakao, vaniljesukker og den let afsvalede chokolade.
Stil cremen koldt,
til den begynder at stivne.
Glasur:
6. Bring sukker og
vand i kog i en stegepande.
Lad det koge, til
det begynder at blive brunt.
Rør så godt i
glasuren til den er jævn, tyktflydende og brun.
7. Hæld glasuren
over den pæneste af lagkagebundene.
Fordel den med en
paletkniv og lad den blive kold.
8. Læg bundene
sammen med chokoladecreme.
Gem eventuelt lidt
creme til lagkagens sider.
Den glaserede bund
skal ligge øverst.
Stil kagen koldt
mindst ½ time før servering.
Tips: Færdigkøbte lagkagebunde kan bruges.
Cremen kan evt.
tilsættes ½ tsk kaffepulver.
Se alle de bedste opskrifter med Lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------