Her finder du en god opskrift på en lækker roulade med abrikoser
og chokolade. Den er nem og hurtig at bage og passer fint til kaffe og te
Tilberedningstid: 40
min. Bagetid: 15-20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
2 dl æggehvider (ca.
6 stk)
270 g sukker (ca. 3 dl)
100 g
hasselnøddekerner
60 g hvedemel (1 dl)
1½ spsk kakao
100 g snittede
mandler
eller mandelspåner
Fyld:
2½ dl piskefløde
1 dåse henkogte
abrikoser
50 g mørk chokolade
kakao
* Tilberedning:
1. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Pisk til massen er
tyk og blank.
2. Hak nøddekernerne
fint og bland dem forsigtigt i æggehvide-massen
sammen med mel og
kakao.
3. Kom bagepapir i
en bradepande, (30x40 cm).
Kom dejen i og drys
med mandelsnitter eller -spåner.
Bag kagen ved 175 °C
midt i ovnen i 15-20 min.
4. Vend kagen over
på sukkerdrysset bagepapir.
Pensl bagepapiret på
kagen med koldt vand,
så holder bunden sig
blød til den er helt kold.
5. Pisk fløden stiv.
Lad abrikoserne
dryppe godt af i en sigte.
Skær dem i små
stykker og vend dem i flødeskummet
sammen med
finthakket chokolade.
Fordel fyldet over
kagebunden og rul sammen
herom fra den brede side.
6. Sigt lidt kakao
over kagen og stil den køligt til den skal serveres.
Se alle de bedste opskrifter med Roulade eller med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.