Denne opskrift på den bedste havregrynskage med kakaocreme
bliver din favorit at servere for familien. Pyntet med syltet appelsinskal på den rigtige måde
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: 40 min. Bagetid: ca. 50 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Bunde:
3 dl havregryn
270 g sukker (3 dl)
½ tsk bagepulver
1 dl lys sirup
½ dl mælk
120 g hvedemel (2
dl)
100 g smør
Kagecreme:
1½ dl kakao
180 g sukker (2 dl)
1 dl vand
2 dl piskefløde
2-3 tsk vaniljesukker
3-4 æggehvider
2 spsk rom eller
cognac (kan evt. udelades)
* Tilberedning:
1. Bland havregryn, sukker, sirup, mælk og mel samt bagepulver.
Tilsæt det smeltede
smør og bland det hele godt.
2. Tegn 3 cirkler på
bagepapir, hver med en diameter på 22 cm.
Fordel dejen inden for cirklerne.
Beregn at dejen vil flyde lidt.
Bag bundene ved 175
°C i ca. 25 min.
Lad bundene svale helt på bagepapiret,
inden de tages af og
lægges på bagerist.
3. Bland kakao,
sukker og vand og
lad det koge til en
dråbe stivner i koldt vand.
4. Pisk fløden stiv
og pisk vaniljen i.
Bland flødeskummet i
den afkølede lage.
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i til sidst.
Smag til med lidt
rom eller cognac.
5. Læg kagebundene
sammen med chokolade-flødeskumscremen.
Kom også creme
øverst.
Pynt med syltet, finthakket appelsinskal, kokosmel eller druer.
Lad kagen stå koldt
nogle timer inden den serveres.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.