Dessert Lagkage. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 10 min. for hver kagebund. Afkøles, fyld: ca ½ time. Gratinering: 8-10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Ostelagkage
4 plader frossen butterdej (340 g)
Fyld:
250 g gruyere
100 g smør
60 g hvedemel (1 dl)
½l mælk
4 æggeblommer
lidt reven muskat
salt og hvid peber
*
Sådan laves Ostelagkage
1. Sæt ovnen på 185 °C.
2. Læg de fire optøede butterdejsplader lidt over hinanden
på et melet bord og pensl sammenføjningerne med lidt koldt vand.
Rul dem tyndt ud til en stor plade og udstik 3 bunde med en
diameter på ca 22 cm.
Bag dem midt i ovnen i ca 10 min., til de er lette og
gyldne.
Tag dem forsigtigt af pladen og lad dem køle af på en rist.
Sæt ovnen op til 250 °C.
Fyld:
3. Riv osten og tag 1-2 spsk fra til gratinering.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i.
Tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
Lad saucen koge godt igennem et par min., den skal være ret
tyk og blank.
4. Tag gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i enkeltvis.
Rør den revne ost i og smag til med salt, peber og muskat.
Rør det hele godt sammen.
Stil gryden til afkøling.
5. Anret ostelagkagen på et ovnfast serveringsfad.
Fordel ostefyldet i to lag mellem butterdejsbundene.
Drys et tyndt lag ost på den øverste bund.
Gratiner lagkagen 8-10 min. i ovnen ved 250°C og server
desserten varm.
Tips: Gruyere kan erstattes af emmentaler.
Butterdejen kan også udstikkes til portionssmå bunde, der
lægges sammen om ostefyldet og gratineres.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------