Dessert Lagkage. Arbejdstid: 1½ time. Bagetid, bunde: 8-10 min. Bagetid, makronbund: 30-40 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Othellokage
Bunde:
2 æg
sukker ()
85 g hvedemel (ca 1¼ dl)
1 tsk bagepulver
Makronbund:
mandler ()
1 æggehvide
sukker (ca ½ dl)
¼ tsk hjortetaksalt
Fromagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
korn af ½ stang vanilje
3 blade husblas
piskefløde
Endvidere:
ren, (let) bitter chokolade
125 g marcipan
piskefløde
2 lagkageforme
Bagepapir
*
Sådan laves Othellokage
Bunde:
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Pisk æggene sammen. Pisk sukkeret i og pisk æggesnapsen let
og luftig.
Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen.
2. Smør to lagkageforme og fordel straks dejen heri.
Bag. bundene gyldne og faste midt i ovnen 5-7 min.
Lad bundene blive kolde, utildækkede, på en bagerist.
Makronbund:
3. Sæt ovnen på 150 °C.
Skold og smut mandlerne. Blend dem eller hak dem fint.
4. Pisk æggehviden stiv.
Bland sukker og hjortetaksalt med mandlerne.
Vend mandel- og sukkerblandingen i den meget stiftpiskede
hvide.
5. Beklæd en plade med bagepapir og tegn en cirkel på
størrelse med lagkageformen.
Fordel dejen i cirklen og bag makronbunden midt i ovnen
10-15 min.
Lad bunden blive kold, utildækket, på en bagerist.
Creme:
6. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
Knug den fri for vand og smelt den over vandbad. Se evt Bain-marie.
7. Pisk æggeblommer og sukker skummende og tilsæt vaniljekornene.
Pisk fløden stiv.
8. Hæld den knap håndvarme husblas i æggemassen, lidt ad
gangen under konstant omrøring.
Vend flødeskummet i, når cremen er kold.
Anretning:
9. Læg makronbunden på et lagkagefad.
Fordel halvdelen af cremen over.
Læg en lagkagebund over.
Kom resten af cremen herpå og slut med den anden
lagkagebund.
Tryk nænsomt, men bestemt, kagen lidt sammen.
10. Smelt chokoladen over et ikke for varmt vandbad.
Fordel chokoladen i et jævnt, glat lag over den øverste
lagkagebund, fx med en paletkniv.
11. Rul marcipanen til et aflangt bånd mellem to stykker
pergamentpapir.
Skær marcipanen til og læg den rundt om lagkagen.
Tiloversbleven marcipan kan formes til blade og blomster.
12. Pisk fløden stiv og sprøjt den på som små rosetter eller
læg den langs kanten.
Tips: Færdigkøbte lagkagebunde kan erstatte de hjemmelavede.
Makronbunden kan købes hos en god bager.
Makroner kan erstatte makronbunden, der kan stænkes med lidt
sød hedvin.
Kagecremen kan tilsættes skoldede, smuttede og
hakkede mandler.
Se også Kagecreme med fløde.
Sådan laves Othellokage
Bunde:
1. Smør to lagkageforme og fordel straks dejen heri.
Bag bundene gyldne og faste midt i ovnen 5-7 min.
Lad bundene blive kolde på en bagerist.
Makronbund:
2. Beklæd en plade med bagepapir.
Tegn en cirkel på størrelse med lagkageformen.
Fordel dejen i cirklen og bag bunden midt i ovnen godt 15
min.
Lad bunden blive kold, utildækket, på en bagerist.
Creme:
3. Hæld den knap håndvarme husblas i æggemassen, lidt ad
gangen under konstant omrøring.
Vend den stiftpiskede fløde i, når cremen er kold.
Anretning:
4. Læg makronbunden på et lagkagefad.
Fordel halvdelen af cremen over.
Læg en lagkagebund over.
Kom resten af cremen herpå.
Slut med den anden lagkagebund.
Tryk nænsomt, men bestemt, kagen lidt sammen.
5. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad.
Se evt Bain-marie.
Fordel chokoladen i et jævnt, glat lag over den øverste
lagkagebund.
6. Rul marcipanen til et aflangt bånd mellem to stykker
pergamentpapir.
Skær det til og læg det rundt om kagen.
Tiloversbleven marcipan kan formes til blade og blomster.
Pynt kagen med flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------