Klassisk roulade med lækkert fyld af flødeskum og sommerbær.
Rouladen er let, lækker og luftigt - luksus på en varm sommerdag.
# Ingredienser
4 æg, store
120 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
lidt sukker til drys
Fyld
400 g sommerbær fx hindbær, blåbær, jordbær
50 g sukker
2 dl piskefløde
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter med en
håndmixer.
Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i
æggemassen.
Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt.
Det er vigtigt at det foregår forsigtigt, da den indpiskede
luft i æggemassen, helst ikke må røres ud.
Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bagepapir og bag
i ca. 10 minutter til den er gylden i overfladen.
Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og
lad den ligge lidt.
Træk derefter papiret af bunden.
Skyl og afdryp bærrene.
Skær de store bær i mindre stykker og drys dem med sukker.
Pisk fløden til skum og vend forsigtigt med sommerbær.
Spred flødeskumsbærrene ud på rouladen og rul forsigtigt
sammen.
Det gøres bedste ved at rulle papiret stramt om roulade,
mens den forsigtigt rulles sammen.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter