Lækre, luftige, amerikanske pandekager med årstidens bær, fx
blåbær. Kan laves på en pande over komfuret eller over bålet. De er goe
8-10 pandekager
# Ingredienser
1 æg
1½ dl letmælk
1 tsk bagepulver
1 spsk sukker
1 nip salt
2 dl hvedemel
smør til stegning
friske bær fx hindbær, blåbær,
brombær
marmelade og sukker til pynt
*
Sådan gør du
Rør pandekagedejen sammen.
Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med mælk.
Rør bagepulver, sukker, salt og mel i.
Sæt en pande over bålet eller komfuret og smelt smørret.
Sæt små klatter af dej på panden og fordel de friske eller
frosne, kogte bær på dem, så de suger ned i dejen.
Vend pandekagerne og bag dem færdige på den anden side.
Spis pandekagerne med marmelade, sukker eller en frugtsalat
af friske bær.
TIPS: Nogle gange må vi ty til supermarkedets frosne eller
friske bær, men er du i skoven tidligere på året, kan du gå på opdagelse i naturen
efter årstidens bær og bruge dem.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet
og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter