Pandekagerne kan bages i god tid og fyldes, straks før de
bages færdige.
Dessert. Arbejdstid:
40 min. Svær at lave. Mellem pris.
Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Blinzes:
Dej:
70 g hvedemel (1,25 dl)
1 knsp salt
2 dl mælk
2 æg
30 g smeltet smør
Fyld:
2 æggeblommer
2 spsk cremefraiche
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
6 dl hytteost
* Sådan laves Blinzes:
Dej:
1. Kom sigtet hvedemel og salt i en skål.
Rør mælken i lidt ad gangen.
Pisk æggene sammen og rør dem i dejen.
2. Smelt fedtstoffet på panden og rør det i dejen, når det
er svalet.
3. Hæld lidt dej på den varme pande.
Vip panden let, så hele bunden dækkes med et tyndt lag dej.
4. Bag kun pandekagerne på den ene side.
Bag, til kanten har taget farve og overfladen er stivnet.
5. Læg pandekagerne med den bagte side opad.
Fyld:
6. Rør æggeblommer, cremefraiche, sukker og vaniljesukker
godt sammen.
Tilsæt salt.
7. Vend hytteosten omhyggeligt i.
8. Fordel en spsk fyld i midten på den bagte side.
Fold først den ene, så den anden side hen over fyldet, og
buk herefter hver ende godt ind over.
9. Steg først de fyldte blinzes med samlingen nedad, og steg
så pakkens overside gyldenbrun.
Server straks.
Tips: Kan fryses; holdbarhed: ca. 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Pandekager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------