Helt enkel og perfekt mørdejssmåkage med vanilje og chokoladespåner
så alle kan være med. Disse klassikere imponerer med deres dejlige smag; De er
for hele familien.
Giver 16 småkager
# Ingredienser
115 g smør,
blødgjort
100 g sukker
1 tsk Vanilla
140 g hvedemel
1 knivspids salt
90 g chokoladespåner
Tips: For den bedste
aroma bør smørret ikke erstattes af margarine.
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
190 °C.
2. Pisk smør og sukker
i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er let og luftigt,
skrab ned ad siderne på skålen jævnligt.
Pisk vanilla i.
Tilsæt mel og salt.
Pisk ved lav fart, skrab ned af siderne på skålen.
Rør spånerne i med
en røreske.
3. Del dejen i
halve.
Pres hver halvdel
ned i en 20 cm. rund form.
4. Bages i 12 min
eller indtil kanterne er gyldenbrune.
Rids mørdejskagerne
op med en skarp kniv, pas på ikke at skære helt igennem kagerne.
Lav 8 både pr form.
5. Lad formene stå
på en metalrist i 10 min.
Vend mørdejskagerne
ud på metalristen; lad dem afkøle helt.
Bræk dem ud i både.
6. Opbevares i beholdere
med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3 måneder.
Trin 3: Pres dejen
ned i bageformene.
Trin 4: Rids kagerne
i både.
Trin 5: Bræk kagerne
i både.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------