Disse kager passer fint til kaffen
eller til børnenes mellemmåltid. Glasuren med friskost gør
kagerne saftigere og festligere.
• Cremepulveret indeholder intet
sukker, så du kan søde kagerne efter behag.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20
min. Ca. 40 stk.
# Ingredienser
60 g smør eller margarine
1¼ dl farin
1 æggehvide
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
½ dl usødet cremepulver
½ dl letmælk eller vand
GLASUR:
100 g let philadelphiaost
reven skal af 1 citron
2 spsk honning
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C. Læg bagepapir
på en plade.
2. Rør fedtstof og farin lyst og luftigt.
Tilsæt æggehviden og pisk kraftigt.
3. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker
og cremepulver.
Sigt blandingen ned i fedtstofdejen skiftevis
med mælken og
bland til dejen er jævn.
4. Form små kager ved hjælp af teskeer.
Placer kagerne med lidt mellemrum på
pladen.
Bag 20 min eller til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle af på pladen.
5. Skyl citronen og riv skallen.
Kom ingredienserne til glasuren i en foodprocessor og
kør til en jævn blanding.
Smør lidt af cremen på toppen af
kagerne eller
læg den som fyld mellem to kager.
FRYSNING
Afkøl kagerne, når de er bagt og
pak dem uden glasur i plastposer.
De holder sig ca. 3 måneder i fryseren.
Fryseprocessen udtørrer kagerne noget.
Server dem derfor varme eller
smør glasur på dem før serveringen.
Småkager med vaniljesmag:
Energi pr. stk.: Kcal 46 = kJ 193
Kulhydrat 6 g Protein 1 g Fedt 2 g
(39%) Fibre <1 g
Tips
Bagepapir kan købes i ruller eller i
ark.
Der findes også et silikone-behandlet
bageunderlag
til flergangsbrug.
Lav chokoladekager i stedet:
Bland lidt hakket blokchokolade i ved trin 3.
Fortsæt derefter som anvist.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.