Server små og sprøde ostekiks til dine gæster med denne nemme opskrift. Kiksene er særligt gode som den perfekte snacks til et godt glas rødvin. Lækre ostesole med cheddar smager fantastisk fx til dit ostebord.
Giver 50-60 sprøde
kiks
# Ingredienser
225 g strimlet
cheddarost
60 g revet parmesanost
115 g solsikkeolie
2 spsk vand
140 g hvedemel
¼ tsk salt
160 g havregryn
140 g ristede,
saltede solsikkekerner
* Fremgangsmåde
1. Pisk cheddarost,
parmesanost, olie og vand i en stor skål.
Brug elpiskeren på
mellem hastighed, indtil det er blandet godt.
Tilsæt mel og salt.
Rør det godt sammen.
2. Tilsæt havregryn
og solsikkekerner.
Bland det grundigt.
3. Rul dejen til 30
cm lange ruller.
Pakkes forsigtigt i
film.
4. Skal køles i
mindst 4 timer. (Dejen kan gemmes køligt i op til 1 uge)
5. Forvarm ovnen til
200 °C. Smør en bageplade.
Skær rullen i 3-6 mm
tynde skiver. Tryk let hver skive flad.
6. Læg dem på den
smurte bageplade.
Bages i 8 til 10 min indtil overfladen er lys gyldenbrun.
Flyttes med det
samme til en bagerist.
Lad dem stå i
stuetemperatur indtil de er kolde.
Trin 2: Rør
havregryn og solsikkekerner i osteblandingen.
Trin 3: Rul dejen i
30 cm lange ruller.
Trin 5: Skær rullen
i 3-6 mm tynde skiver.
Se alle de bedste opskrifter med Kiks
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------