Fristende gode
knækbrød, til forskellige madretter eller med pålæg på. De skal nok hurtigt
blive spist. De smager bare så godt.
Tid: ca 2½ time,
heraf 2 timer for dejen at stå koldt og 8-10 min i ovnen. Antal: ca 50 stk.
# Ingredienser
100 g smør eller
margarine
2 dl vand
3 dl grahamsmel
1 spsk honning
½ tsk salt
1 dl sesamfrø
1 dl hvedekim
1 dl hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Smelt
fedtstoffet. Tilsæt vandet og varm blandingen op.
2. Hæld grahamsmelet
i en skål.
Tilsæt dejvæsken sammen med honning og salt.
Rør rundt og lad det
køle af til det er lunt.
3. Tilsæt sesamfrø,
hvedekim og hvedemel.
Ælt det sammen til
en dej i hånden eller med maskine.
4. Stil dejen i
køleskabet ca 2 timer.
5. Del dejen i to
dele. Rul hver del tyndt ud på en bageplade.
Skær dejen ud i ca 6x8 cm store tern. Prik dem.
6. Bag brødene midt
i ovnen ved 225 °C i 8-10 min, eller til de har fået farve.
Lad dem køle af på
pladen.
Server dem til
salat, suppe ost eller med pålæg på.
Tips: Dejen kan også stikkes ud med en rund form til
kiks,
som lægges på pladen
og bages som ovenfor anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------