En herlig festpizza
som fylder hele pladen. Skær den i små bidder og server til en drink før
middagen. Det smager bare så godt.
Tid: 1 time, heraf
30 min i køleskabet og 20-25 min i ovnen. 6-8 pers.
# Ingredienser
200 g smør eller
margarine
5 dl hvedemel
1 æg
1 tsk salt
FYLD:
1 porre
1 kinakål
2 spsk olie
200 g røget laks
2 æg
1 dl fløde
1 dl mælk
¼ tsk peber
2 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Bland fedtstof,
mel, æg og salt til en dej.
Tryk den ud og lad
den hvile i køleskabet ca 30 minutter.
2. Skyl porre og
kinakål. Skær begge dele i fine strimler.
3. Svits det grønne
i olien på en pande nogle minutter.
4. Skær laksen i
strimler.
5. Pisk æg, fløde og
mælk sammen. Tilsæt peber.
6. Rul dejen ud til
en rund plade ca 40 cm i diameter.
Læg den på en bageplade
med bagepapir.
Rul kanten af dejen
op hele vejen rundt.
7. Fordel porre,
kinakål og laks over dejen.
8. Hæld forsigtigt
æggemassen over så den holder sig indenfor kanten.
Drys til sidst osten
på.
9. Bag pizzaen i en 200
°C varm ovn i 20-25 minutter.
Server gerne pizzaen
med en blandet salat.
Tips: Dejen til pizzaen kan erstattes med en pakke
pizzamix eller færdige pizzabunde.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------