Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Auberginepuré
fra Andalusien
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 10 minutter plus tid
til bagning og til at trække
# Ingredienser
1 stor aubergine
saft af ½ citron
2-3 spsk olie
2 fed hvidløg
2 spsk hakket koriander eller persille
½ tsk cayennepeber
salt og friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 200 °C.
De skyllede og aftørrede auberginer lægges på en plade og
bages i den forvarmede ovn i ca 30 minutter, til skallen er sort.
2. Tag dem ud og lad dem køle af.
Så halveres de på den lange led, og kødet tages ud af
skallen.
Citronen presses.
3. Auberginekødet kommes i en skål, og citronsaft og olie
tilsættes.
Hvidløgsfeddene skrælles og presses i.
4. Den hakkede koriander eller persille tilsættes, og det
hele blandes grundigt.
5. Massen smages til med cayennepeber, salt og friskkværnet
peber.
Det skal være lidt stærkt.
Lad auberginepureen stå tildækket og trække igennem i
køleskabet i mindst 4 timer.
Pr. portion ca 41 kcal/173 kj. 1 g protein, 3 g fedt. 3 g
kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------