Forret. Arbejdstid: 20 minutter. Let at lave. Mellem pris. Beregn 3-4 stk canapeer pr. person, når de serveres som forret.
Canapé med kaviar
# Ingredienser
150-200 g kaviar
1 dl cremefraiche (38%)
1 spsk hakket skalotteløg
1 spsk hakket persille
salt og peber
6 trekanter eller cirkler af surbrød, rugbrød eller ristet
franskbrød
Pynt:
små ringe af rødløg
dild eller kapers
* Tilberedning Canapé
med kaviar:
Pisk cremefraichen stivere med salt og peber, tilsæt hakket skalotteløg
og persille.
Smør brødstykkerne med cremefraichen og fordel kaviaren
herover.
Pynt med løgringe og dild eller kapers.
Canapé med rejer
Ingredienser:
150 g pillede rejer
smør til brødet
6 trekanter eller cirkler af ristet franskbrød
Pynt: skalfri citronhjørner og dild
* Tilberedning Canapé
med rejer:
Smør franskbrødet let og fordel rejene herpå.
Pynt med et lille skalfrit citron»hjørne« og dild.
Canapé med laksetatar
Ingredienser:
200 g fersk (eller letrøget) laks
1 spsk fint, friskrevet peberrod
salt og peber
6 trekanter eller cirkler af ristet franskbrød eller
rugbrød.
Pynt: dild og klippet purløg
* Tilberedning Canapé
med laksetatar:
Skrab eller hak laksen og bland den med peberroden.
Smag til med salt og peber og fordel tataren på brødet.
Pynt med dildkvist og fintklippet purløg.
Canapé med kalvetatar
Ingredienser:
200 g råt kalvefilet
1 spsk finthakket skalotteløg
1 spsk friskhakket estragon
1 æggeblomme
6 trekanter eller cirkler af ristet franskbrød
Pynt: 1 hårdkogt æg
* Tilberedning Canapé
med kalvetatar:
Skær eller hak kalvekødet småt, eller skrab det i
længderetningen som til rigtig tatar.
Vend hakket løg og estragon i og bind det sammen med
æggeblommen.
Fordel på brødene og pynt med en halv skive hårdkogt æg.
Canapé med roquefort
Ingredienser:
100 g roquefort eller danablu
30 g smør
1 spsk cognac
25 g valnøddekerner evt. lidt finthakket skalotteløg
12 små trekanter eller cirkler af ristet rug- eller
franskbrød
* Tilberedning Canapé
med roquefort:
Gnid smørret og osten sammen, tilsæt cognac, hakkede
valnøddekerner og evt. finthakket løg. Fordel osteblandingen på brødene.
Tips: Canapeer kan laves med almindeligt, godt pålæg, fx lammerullepølse
med sky, rygeost med radiser og purløg, røget mørbrad med røræg og brøndkarse
eller Cornichons eller (gede)ost eller brieost med oliven.
INFO: En kanapé er en type hors d'œuvre, en lille, tilberedt
og ofte dekorativ mad, bestående af et lille stykke brød, butterdej eller en
krakker, der er fyldt med noget velsmagende mad, holdt i fingrene og ofte spist
i en bid.
Se alle de bedste opskrifter med Canapeer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------