Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Gedekid på hyrdemanér
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus
stegetid
# Ingredienser
1 kg udbenet kød af gedekid
2-3 spsk hvedemel
6 fed hvidløg
¾ dl olie
salt og peber
2 spsk rasp
100 g mandler
1 gedekid lever
lidt safran
2 spsk sherryeddike
1¾ dl sherry
* Tilberedning
1. Kødet skæres i store terninger og vendes i mel.
Hvidløgsfeddene skrælles og 3 af dem svitses i olie i en stor stegegryde.
Tag dem op og sæt dem til side.
2. Så svitses kødet lidt ad gangen i stegefedtet, og der
drysses salt på.
Hvidløgsfeddene tilsættes igen og steger med i 2 minutter.
3. I en anden gryde steges resten af hvidløgsfeddene med
rasp, de smuttede mandler og den
istandgjorte lever.
4. Så kommes denne blanding i en morter og stødes sammen med
lidt peber, safran og eddiken.
5. Denne pasta kommes ved kødet.
Sherryen og ca 1½ dl vand hældes ved.
6. Rør rundt og lad det stege ca 15 minutter, til kødet er
mørt, og saucen er kogt ind.
Pr. portion ca 673 kcal/2825 kj. 61 g protein, 39 g fedt, 10
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------