Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Bønnetortilla med chorizo
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 20 minutter (plus
bagetid)
# Ingredienser
3 bøftomater
300 g bønnekerner
8 forårsløg
1 lille porre
3 fed hvidløg
250 g chorizo
6 spsk olie fx olie
8 æg
salt og peber
1 bundt hakkede krydderurter, fx basilikum, timian, merian
* Tilberedning
1. Tomaterne skoldes og flås.
Stilkfæste og kerner . l fjernes, og de skæres i stykker.
Bønnerne skylles.
Forårsløg og porre gøres i stand, skylles og skæres i små stykker.
Hvidløgsfeddene skrælles, og chorizoen skæres i skiver.
2. 3 spsk olie varmes op, og bønnekerner og forårsløg
svitses i den i 5 minutter.
Porren tilsættes, og hvidløg presses i.
Lad det stege videre i ca 5 minutter.
3. Tomater og chorizo tilsættes.
Lad det hele koge ind i ca 5 minutter.
Æggene piskes sammen og blandes med salt, peber og de
hakkede krydderurter.
4. På en anden pande varmes resten af olien op.
Hæld æggemassen i og lad den størkne under låg ved svag
varme.
Vend tortillaen ved hjælp af en tallerken og lad oversiden
også blive brun.
Så halveres tortillaen, fyldes med grønsagsblandingen og
serveres.
Pr. portion ca 505 kcal/2121 kj. 33 g protein, 35 g fedt, 15
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------