Forret. antipasto, små retter. Arbejdstid: 15 min. Ovntid: 35-40 min. Let at lave.
Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hors d'oeuvres - Russiske Zakuski
Auberginekaviar:
2 små
auberginer (à ca 150 g)
1 lille løg
½ peberfrugt
3 modne tomater
3 spsk olie
2 spsk citronsaft eller vineddike
salt
Tilbehør: rugbrød eller landbrød
*
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Pensl auberginerne med olie og bag dem møre, 35-40 min, i
ovnen.
2. Skær auberginerne igennem og skrab det møre kød ud.
Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne.
Del dem, fjern kernerne og hak kødet.
Hak peberfrugten fint.
3. Kom det hele i en stor skål og bland godt.
Rør olie, citronsaft (vineddike) og salt i.
Server meget koldt i en skål, sammen med rugbrød eller
landbrød.
Kaviaræg:
4 halve hårdkogte æg
1-2 tsk kaviar, lakserogn eller stenbiderrogn pr. ½ æg
2-3 spsk
mayonnaise
2 spsk cremefraiche
lidt
citronsaft
hvid peber eller rosenpaprika
Tilbehør: ristet rugbrød eller landbrød samt smør
*
1. Tag blommen ud af de halve æg.
Anbring 1-2 tsk fiskerogn i hver hulning og sæt æggene på et
fad.
2. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med
lidt citronsaft og peber (rosenpaprika).
Pres æggeblommerne over som »drys«.
Server cremefraiche-mayonnaisen til æggene sammen med ristet
rugbrød eller landbrød og smør.
ukrainsk kaviar:
ukrainsk kaviar (Beluga, Sevruga eller Oscietre)
rugbrød eller landbrød
smør
citronbåde
*
Anbring kaviaren i en kold skål.
Server små rugbrødsfirkanter eller landbrød og smør til.
Læg citronbåde ved, men aldrig på.
Rødbeder med peberrod:
(Kogetid: 20-30 min.)
8 små rødbeder
1 dl cremefraiche
1 spsk friskreven peberrod
2 spsk hakket persille
*
1. Kog rødbederne, se Rødbeder, kogte
og hul dem forsigtigt ud med en teske.
2. Bland cremefraiche og friskreven peberrod og fyld
rødbederne.
Drys med persille.
Spegesild à la Kiev:
2 udvandede spegesildefileter
100 g smør
50 g friskreven ost (fx cheddar)
1 skive franskbrød (daggammelt)
1-1½ dl mælk
hvid peber
1 spsk sennep
1 hårdkogt æg
2 spsk hakket dild eller persille
Tilbehør: surbrød eller landbrød
*
1. Del sildefileterne et par gange.
Skær skorpen af franskbrødet og læg det i blød i mælken.
Knug mælken af franskbrødet og gnid det gennem en sigte
sammen med sildestykkerne, eller hak og mos det fint.
2. Gnid sildemassen sammen med smørret, den revne ost,
sennep og peber.
Anbring den i et lille ovalt fad og pynt med hakket dild
eller persille og hakket hårdkogt æg.
3. Server afkølet med surbrød eller landbrød til.
Spegesild med smetana:
2 udvandede spegesildefileter
4-5 spsk smetana eller cremefraiche (38%)
frisk dild
1 lille løg eller 2 forårsløg
Tilbehør: rugbrød eller landbrød
*
1. Skær sildefileterne i skrå, tommelfingerbrede stykker.
Læg dem i sildebensfacon i et halvdybt, ovalt fad.
2. Fordel smetana (cremefraiche) over, herefter skivet løg
eller forårsløg og hakket dild og dildkviste.
Spis rugbrød eller landbrød til.
Spegesild med æg og
saltagurk:
2 udvandede spegesildefileter
1 lille løg
1 hårdkogt æg
1 lille saltagurk
Dressing:
2 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk sennep
Tilbehør: rugbrød
*
1. Skær sildefileterne i tommelfingerbrede, skrå stykker og
anbring dem på et ovalt fad.
2. Bland dressingen og dryp den over.
Læg hakket rå løg, skiver af saltagurk og æggebåde ved.
Spis rugbrød til.
Tips: Se Kaviar, hjemmelavet.
Sild, marinerede og Kryddersild kan erstatte de salte
fileter.
Se andre forslag, fx Fiskeboller, russiske,
Laksepirogger, Lakserulle, fyldt, Laksesoufflé, kold,
Gehackte Leber,
Kødboller, svenske,
Champignon à
la grecque, Artiskokhjerter,
marinerede og Små retter.
Se flere
opskrifter med Hors
d'oeuvres.
Se også opskrifter med Antipasti
- antipasto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------