- eller som retten hedder på spansk - gambas al ajillo. Disse rejer lokker med en herligt hed smag, der kommer fra hvidløg, chilipeber og cayennepeber. Antallet af portioner varierer efter om
retten skal serveres som forret, eller som en selvstændig ret.
Tid: 20-25 min. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg frosne eller friske
rejer med skal
4 fed hvidløg
½-1 rød chilipeber
½ dl (oliven) olie
knapt 1/8 tsk cayennepeber
* Fremgangsmåde
1. Optø rejerne hvis
de er frosne.
Pil dem og lad dem tørre
på køkkenrulle.
Rejerne kan evt. lægges
til tørre i køleskabet, hvis retten først skal laves lidt senere.
2. Pil hvidløgene og
skær dem i tynde skiver.
Udkern chilipeber og
skær den i meget tynde ringe.
3. Opvarm olien let på
en pande og steg hvidløg, chilipeber og cayennepeber et minuts tid uden at det tager
farve.
Hertil kan retten forberedes
i god tid.
4. Opvarm det hele igen
og læg de tørre rejer på.
Vend rejerne i og steg
max 2 minutter, ikke mere.
Ellers risikerer du, at de bliver seje.
5. Server de varme hvidløgsrejer
straks.
Giv hvidt brydebrød eller
ristet brød til. Sprød icebergsalat er også godt.
Tips: I stedet for chilipeber i opskriften kan du bruge
½ grøn peberfrugt.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------