Kroketter er en anden måde at lave kartofler på. De bliver
dejlig sprøde i ovnen, og så gemmer kartoffelkroketter på velsmagende godter,
her hasselnødder, løg og rosmarin.
Croquetas (på spansk) eller Pommes Noisettes (på engelsk) er
den perfekte lille snack som du kan servere til drinks.
Servering til 4 personer
# Ingredienser
5 bagekartofler (ca 500 g)
100 g hasselnødder
1 lille løg
2 tsk havsalt eller urtesalt
peber
1 knsp karry
1 fed hvidløg
1 tsk røget paprika
lidt olie
lidt rosmarin
* Tilberedning
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre.
Hak hasselnødder i en blender eller en minihakker indtil de
er findelte.
(Der må godt være nogle større stykker imellem)
Pil løget og skær det i små tern, eller hak i minihakkeren.
Mos kartoflerne med en gaffel og tilsæt mosen til de hakkede
nødder og løg.
Smag til med de øvrige ingredienser.
Tilsæt lidt mælk hvis massen er blevet for fast.
Form mosen som aflange pølser eller små kugler med en ske på
en bageplade med et stykke bagepapir smurt med olie.
Pensel kroketterne med olie på toppen, drys havsalt og
rosmarin hen over, brug gerne frisk rosmarin!
Bag dem i ovnen i ca 30 min ved 200-225 °C.
Tips: Lav dem med bacon, så de får en krydret og
røget smag:
Tilsæt 100 g tørsaltet bacon
Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande.
Lad den stegte bacon dryppe af på fedtsugende papir.
Tilsæt dem til mosen før du former den.
Du kan også tilsætte krydderost, peberfrugt ...