Kyllingebryst marineres i limesaft, hvidløg, sesamolie og
frisk ingefær, så kødet får en vidunderlig smag.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 2¼ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
4 satayspid af træ, udblødt i vand
500 g kyllingebryst uden ben
friske myntekviste, til pynt
MARINADE
1 fed hvidløg, presset
1 skalotteløg, meget fint hakket
2 spsk sesamolie
1 spsk fiskesauce eller lys sojasauce
fintrevet skal af 1 limefrugt eller ½ citron
2 spsk lime- eller citronsaft
1 tsk sesamfrø
2 tsk fintrevet, frisk ingefær
2 tsk hakket, frisk mynte
salt og peber
* Tilberedning
1.Marinade: Kom hvidløg, skalotteløg, sesamolie, fiskesauce
eller sojasauce, lime- eller citronskal og -saft, sesamfrø, ingefær og hakket
mynte i en stor skål (ikke metal).
Krydres med en smule salt og peber og røres grundigt sammen.
2. Skær skindet af kyllingebrysterne og skær dem i mindre
stykker.
3. Læg kødet i marinaden og rør, så det er helt dækket af
marinade.
Dækkes med husholdningsfilm og marineres i køleskabet i
mindst 2 timer, så smagsstofferne absorberes.
4. Sæt kyllingestykkerne på satayspid.
De lægges på risten over en bradepande og pensles med
marinaden.
5. Sæt dem under en forvarmet grill i 8-10 min.
De vendes hyppigt og pensles med marinaden.
6. De serveres med det samme, pyntet med friske myntekviste.
Næringsindhold:
Kalorier 204. Sukker 0 g. Proteiner 28 g. Fedt 10 g.
Kulhydrater 1 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Disse spid smager lækkert, hvis de dyppes i en skål stærk
chilisauce.
INFO: Satay, eller sate i indonesisk stavning, er en
sydøstasiatisk ret med krydret, grillet og grillet kød, serveret med en sauce.
De tidligste tilberedninger af satay menes at stamme fra det javanske køkken,
men har spredt sig til næsten overalt i Indonesien, hvor det er blevet en
nationalret.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.