Dette fyld er løst baseret på en meget traditionel mexicansk
(top-hemmelig!) opskrift. Det er lækkert som det er, og her kan du vælge en
almindelig ovn eller en airfryer – det bliver godt.
Hvis du vil give det endnu mere pift, anbefaler vi at tilføje
et skvæt rødvinseddike, finthakket kapers og grønne oliven og et godt skvæt gul
sennep.
15 portioner. Forberedelsestid:
20 min. Samlet tid: 2 timer. Kalorier pr portion: 323.
# Ingredienser
DEJ
3 kop (360 g.) hvedemel,
plus mere til overfladen
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
½ kop koldt usaltet smør,
skåret i tern
1 stort æg
FYLDNING
1 spsk olie
1 gult løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
450 g hakket oksekød
1 spsk tomatpuré
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk paprika
salt og friskkværnet sort
peber
½ kop hakkede syltede jalapeños
½ kop hakkede tomater
hvedemel, til overflade
1¼ kop revet cheddar ost
1¼ kop revet mascarpone
ost
1 stort æg
hakket frisk koriander
og cremefraiche, til servering
* Tilberedning
DEJ
1. Pisk mel, bagepulver
og salt i en stor skål.
Ælt smør i de tørre ingredienser
med hænderne eller en kageudstikker,
indtil der dannes ærtestore
stykker.
Tilsæt æg og ¾ kop vand
og bland med en ske, indtil en dej dannes.
2. Vend dejen ud på en
let meldrysset overflade.
Ælt indtil glat, cirka
5 min.
3. Pak ind i plastfolie
og stil på køl i mindst 1 time eller op til natten over.
FYLDNING
1. Forvarm varmluftovnen
til 200 °C.
Beklæd 2 store bageplader
med bagepapir.
Varm olie op i en stor
stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og kog under
omrøring, indtil det er blødt, cirka 7 min.
Tilsæt hvidløg og kog under
omrøring, ca. 1 min mere.
Tilsæt oksekød og kog,
vend kødet med en ske, indtil det
ikke længere er lyserødt,
cirka 5 min. Dræn fedt.
2. Sæt gryden tilbage på
medium varme og rør tomatpuré i oksekød.
Tilsæt oregano, spidskommen
og paprika; smag til med salt og peber.
Tilsæt jalapeños og tomater
og kog under omrøring af og til, indtil
de er opvarmet, ca. 3 min.
Lad afkøle lidt.
3. Vend dejen ud på en
let meldrysset overflade og del den i to.
Rul den ene halvdel til
½ cm tyk.
Brug en 10 cm rund kageudstikker
til at skære skiver ud.
Gentag med den resterende
dej.
Rul rester ud igen, for
at skære flere runder ud.
4. Fugt den ydre kant af
en rund dej let med vand.
Læg ca. 2 spsk fyld i midten.
Top med cheddar og mascarpone.
Fold dejen på midten over
fyldet.
Brug en gaffel, krymp kanterne
sammen. Gentag med resterende fyld og dej.
5. Pisk ægget med et stænk
vand i en lille skål.
Læg empanadas på forberedte
bageplader og pensl med æg.
I almindelig
varmluft ovn
Bag empanadas, indtil de
er gyldenbrune og fyldet er gennemvarmet, ca. 25 min.
Top med koriander og server
med cremefraiche ved siden af.
I airfryer
Spray din
airfryer-kurv med olie-spray.
Læg så empanadas i et
enkelt lag med 1 cm mellemrum
– sandsynligvis 6
afhængigt af størrelsen på din airfryer.
Bag ved 160 °C i 8
min. Gentag med de resterende empanadas
Med en gyldenbrun skorpe og et varmt, smagfuldt fyld er oksekøds-empanadas
den bedste undskyldning for at spise med fingrene.
Server dem som den perfekte festforretter eller håndholdt aftenmiddag.
Du kan fryse allerede bagte empanadas, eller du kan fryse de
fyldte, ubagte empanadas.
Uanset hvad, så frys empanadas på en bageplade beklædt med bagepapir,
indtil de er faste,
før de overføres til en lufttæt pose eller beholder. Dette sikrer,
at de ikke bliver klemt og vil komme ud af din fryser lige så smukt formede, som
da du satte dem i.
For at bage de frosne, ubehandlede empanadas skal du lade dem
stå ved stuetemperatur i 5 min, før de bages, indtil de er gyldne og varmes igennem
(tilføje et par ekstra min til bagetiden).
For at genopvarme frosne bagte empanadas skal de tø helt op og
derefter komme ind i ovnen ved 200 °C for at blive sprøde.
Har du lavet denne opskrift? Fortæl os, hvordan du kunne lide
det i kommentarerne nedenfor.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------