Fra det fjerne østen kommer mange spændende retter, som kan tilberedes ved bordet. Saté eller Satay
er indonesiske, marinerede grillspid. Værd
at prøve.
Tid: ca 30 min + 1
times marinering. 6 pers.
# Ingredienser
400 g mørt oksekød-
eller lammekød
MARINADE:
2 spsk indonesisk
soya
2 spsk olie
2 spsk vand
½ tsk hvidvinseddike
¼ tsk hvid peber
¼ tsk hvidløgspulver
½ tsk salt
SAUCE:
3 spsk indonesisk soya (evt kinesisk)
1 spsk citronsaft
1 tsk chilipulver
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
1 lille løg
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i små
tern.
2. Bland
ingredienserne til marinaden og hæld den over kødet.
Rør rundt så alle kødstykkerne dækkes.
Lad kødet stå ca 1
time, gerne i stuetemperatur.
3. Lav saucen. Bland
marinaden med soya, citronsaft og chilipulver.
Hak peberfrugter og
løg fint og kom det i.
4. Sæt kødstykkerne
på små spid.
Læg træspid i blød i
vand først ca 30 min, så de ikke så let antændes.
5. Steg spiddene på
en trækulsgrill, gasgrill eller en elektrisk grill 6-7 min.
Vend dem nogle
gange.
Læg dem på et fad og
hæld saucen over.
6. Server med en
blandet salat af fx lollo rosso, egebladsalat og julesalat samt halverede
cherrytomater.
Tips: Hvis du vil have en varm sauce, kan du koge
den 8-10 min, mens spiddene steger.
INFO: Satay, eller saté på indonesisk og malaysisk
stavemåde, er en sydøstasiatisk ret med krydret, spidstegt og grillet kød
serveret med en sauce. De tidligste forberedelser af satay antages at stamme
fra det javanesiske køkken, men har spredt sig til næsten overalt i Indonesien,
hvor det er blevet en national ret.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------