Oktober er en god måned for vilde svampe, og de smager især
godt, når de serveres a la creme på et stykke ristet brød. Nyd som forret eller
natmad.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15-20 min. 2 personer. Er
du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Toast med svampe, pinjekerner og hvidløg:
250 g svampe (gerne vilde, men kun de spiselige)
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk pinjekerner
1 spsk olie
½ dl hvidvin
1 dl cremefraiche 38% eller piskefløde
salt og peber
2 spsk hakket persille
Tilbehør: brød
*
Sådan laver du Toast med svampe, pinjekerner og hvidløg:
Rens svampene og del store svampe i mindre stykker.
Pil skalotteløg og hvidløg og snit eller hak dem fint.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og hæld dem over
på en tallerken.
Steg løgene bløde i olie på panden.
Tilsæt hvidløg og steg 1 min.
Tilsæt svampe og steg 5 min.
Tilsæt vin og cremefraiche eller fløde og kog det igennem 5
min.
Smag til med salt og peber og anret på ristet brød.
Drys med pinjekerner og hakket persille og server straks.
TIPS: Svampecremen kan også serveres som tilbehør til en bøf
eller friskkogt pasta.
Kilde: Hjemmets bedste MAD