Tun er billig mad,
som med lidt umage kan blive til rigtige luxusretter - som her i en lækker
mousse.
Her finder du en tunmousse-opskrift, der er perfekt som
forret
Tid: ca 15 min + 30
min for tunfiskemassen at stivne. 3-4 pers.
# Ingredienser
2 blade husblas
1 ds. tun i vand
(185 g)
1 spsk friskpresset
citronsaft
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
250 g kvark
1 syltet agurk
1 spsk kapers
1 løg
4 grønne salatblade
* Fremgangsmåde
1. Lad husblassen
ligge i blød i koldt vand i 10 min.
2. Lad tunfisken
løbe godt af og rør den med citronsaft, salt og hvid peber.
3. Bland det med
kvark. Hak agurken fint og rør den i sammen med kapers.
4. Kram husblassen
op af vandet og smelt den ved svag varme på komfuret eller
ved 750W i mikro ovnen.
5. Lad det svale
lidt af og rør det i tunfiskemassen.
Lad tunfiskemassen
stå koldt ca 30 min.
6. Pil løget og skær
det i tynde ringe.
Læg salatbladene på
4 portionstallerkener.
7. Ske tunmoussen op
på salatbladene og pynt med løgringe.
Server med godt
brød.
Tips: Moussen kan laves i god tid og holder sig 5-6
dage i køleskabet.
Den egner sig ikke til frysning.
Se alle de bedste opskrifter med Tun
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------