Logo

Wonton plader omslag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Wonton plader omslag 

 
Wontons er en af de populære dumplings fra Kina, som minder meget om de klassiske jiaozi, potsticker eller den japanske gyoza.
Den primære forskel er, at wontons laves af firkantede stykker dej frem for cirkler - og at wontons oftest bruges og tilberedes i og til supper, eller som friterede, sprøde snacks.

 
# Ingredienser
2½ dl kogende vand
½ tsk salt
300 g hvedemel
 
* Fremgangsmåde
1. Lav først wonton-dejen ved at hælde 2½ dl kogende vand og ½ tsk salt i en skål.
Mens vandet stadig er brandvarmt, hældes alt melet i og røres grundigt rundt - når dejen er tilpas afkølet til at kunne håndteres med hænderne, skal den æltes i nogle min, indtil du har en sammenhængende, fast og blank dej.

 
2. Lad den køle af på køkkenbordet i 20 min, og læg den så i en frysepose og lad den hvile i 1 time, indtil den er helt afkølet.

 
3. I mellemtiden kan fyldet laves.

 
4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Det handler om at bruge så lidt mel som muligt for at holde dem bløde og saftige, men hvis du ruller ud på et bord, hvor dejen hænger fast?
Så bliver det først svært.
Dejen er nemlig en smule porøs på grund af den kogte vand.
Rul ud til en tynd firkant med en tykkelse på max ½ centimeter.
Skær nu firkanter ud af dejen på 8x8 centimeter (den klassiske størrelse på wonton-dejstykker).

 
5. Læg en god tsk fyld på hver firkant - 
Nu kan du vælge flere måder at folde dem på - de mest klassiske wonton-foldninger.
Fugt kanterne med lidt vand.

 
A. Fold den ind over sig selv, så den danner et rektangel.
Klem godt på kanterne, så den lukker helt tæt.
Herefter foldes de to kanter, hvor fyldet sidder, over hinanden, så du får en nærmest tortellini-form på den.

 
B. Fold dem ind over sig selv som før, men hvor man danner en trekant:

 
C. Læg fyldet nær ved et hjørne på wonton omslaget, og pensl det modsatte hjørne med vand.
Fold hjørnet over; rul op som en roulade. Fugt begge ender af rullen med vand.
Bring enderne sammen for at lave et "bundt", lad dem overlappe lidt; pres fast for at forsegle.

 

Se alle de bedste opskrifter med Små retter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 5.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her