Kartofler kan bruges på utroligt mange måder. Prøv denne italienske version og du finder garanteret en ny favorit. En dejlig vegetarisk
ret. En passende børneret.
Forberedelse 1 time. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 kg melede kartofler
salt
4- 5 dl hvedemel
1 fed hvidløg
2 kviste salvie
50 g smør eller margarine
+ fedtstof til fadet
2 spsk olie
150 g ricottaost
* Tilberedning
1. Skyl og skræl kartoflerne. Del dem i halve eller
fjerdedele.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er næsten møre.
Lad dem løbe af. Pres/mos kartoflerne ned i en skål.
2. Lad dem svale af.
Drys lidt salt over og bland kartoflerne med melet,
så det bliver en glat dej. Lad dejen hvile 10 min.
3. Rul dejen til fingertykke pølser.
Del dem i 3 cm lange stykker.
Tryk dem til, med en gaffel (se Tips).
4. Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Læg gnocchierne i det kogende vand.
Lad dem koge til de stiger op til overfladen.
Tag dem op med en hulske. Lad dem dryppe af.
Pil og hak hvidløget.
Pluk salviebladene af kvistene.
Sæt ovnen på 200 °C.
6. Smelt fedtstof og olie i en gryde.
Tilsæt salvie og hvidløg. Svits det let.
7. Læg gnocchierne i et smurt ovnfast fad.
Fordel salvie, hvidløg og smuldret riccotta over.
Stil i ovnen 5-10 min. Server straks.
Gnocchi med ricotta:
Pr. portion: Energi: Kcal 590 = kj 2478
Kulhydrat 85 g Protein 13 g Fedt 22 g (34%) Fibre 4 g
Tips:
Bland melet i lidt ad gangen, så dejen bliver jævn og glat.
Mængden af mel afhænger af hvor melede kartoflerne er.
Del gnocchierne i 3 cm lange bidder.
Giv dem et mønster ved forsigtigt at trykke
til med en gaffel.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.